Food and beverage

ISO 22000

Ice cream processing line

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

Pārtikas drošības vadības sistēmas standarts ISO 22000 ļauj jebkuram uzņēmumam, kas tieši vai netieši iesaistīts pārtikas apritē, identificēt attiecīgos riskus un tos efektīvi pārvaldīt.

Pārtikas nekļūdību novēršana un atbilstības novērtēšana var palīdzēt aizsargāt jūsu zīmolu. Pārtikas nekaitīguma vadības sistēmas ieviešana, kas atbilst ISO 22000 standartam, maina jūsu uzņēmuma pieeju no retroaktīvas kvalitātes pārbaudes uz preventīvu domāšanas veidu. Uzņēmumi saskaras ar stingrām likumdevēju, klientu un patērētāju prasībām nodrošināt vienmēr drošus ražošanas procesus. Efektīva pārvaldības sistēma, kas pielāgota jūsu procesiem, palīdzēs novērst pārtikas nekaitīgumu un ar to saistītās izmaksas, kā arī palielinās likumības ievērošanas uzticamību. Apņemšanās apzinātai riska pārvaldībai būs viena no jūsu galvenajām konkurences priekšrocībām.

Kāds ir ISO 22000 standarts? 

ISO 22000 standarts ir saderīgs un saskaņots ar citiem starptautiskiem vadības sistēmu standartiem, ieskaitot ISO 9001. Tas ir ideāli piemērots integrācijai ar esošajām vadības sistēmām un procesiem.

ISO 22000 ir piemērojams visām organizācijām, kas tieši vai netieši iesaistītas pārtikas vērtību ķēdē. Tas ietver iepakojuma vai mazgāšanas līdzekļu ražotājus, tīrīšanas pakalpojumu, kaitēkļu apkarošanas vai rūpniecisko veļas mazgāšanas pakalpojumu piegādātājus. Tas ļauj jums novērtēt un pierādīt produkta atbilstību pārtikas drošībai un pierādīt pārtikas drošības apdraudējumu kontroli. Standarts nodrošina pārtikas nekaitīgumu no saimniecības līdz dakšiņai, pamatojoties uz šiem vispāratzītajiem galvenajiem elementiem:

  • Interaktīva komunikācija: novatorisks un būtisks riska pārvaldības faktors. Strukturēta informatīva plūsma katrā virzienā, iekšēji un ārēji. Tas garantē efektīvu apdraudējumu kontroli.
  • Sistēmas vadība: mijiedarbības kontrole starp sistēmas elementiem garantē sistēmas efektivitāti un efektivitāti.
  • Priekšnoteikumu programmas: Laba ražošanas prakse, Laba higiēnas prakse, Laba lauksaimniecības prakse, tostarp piem. iekārtas un ēku uzturēšanas programmas un procedūras, kā arī kaitēkļu apkarošanas programmas ir pīlāri, uz kuriem balstās HACCP (bīstamības analīzes un kritisko kontroles punktu) sistēma.
  • HACCP principi: Pamata metodika drošu ražošanas procesu plānošanai, kas ir piemēroti katram atsevišķam uzņēmumam bez nevajadzīgas birokrātijas.

Kāpēc sertifikācija ir noderīga manam biznesam?

ISO 22000 potenciālie ieguvumi ir daudzi, taču visbūtiskākie ir taustāmi un uzskatāmi uzlabojumi pārtikas nekaitīguma rādītājos un lielāks pārliecības līmenis tiesību aktu ievērošanas jomā.

ISO 22000 standarts ļauj jūsu organizācijai:

  • Veidojiet un izmantojiet pārtikas drošības pārvaldības sistēmu precīzi definētā un skaidrā sistēmā, kas ir elastīga jūsu biznesa vajadzībām un cerībām.
  • Izprotiet, kādi faktiskie riski ir patērētājiem un jūsu uzņēmumam.
  • Nodrošināt rīku pārtikas nekaitīguma uzlabošanai un līdzekļus, lai efektīvi uzraudzītu un izmērītu pārtikas nekaitīgumu.
  • Labāk izpildiet pārtikas drošības likumdošanas un korporatīvo prasību ievērošanu.

Standarta sertifikācija nodrošina efektīvu līdzekli jūsu uzņēmumam saziņai ar ieinteresētajām personām un citām ieinteresētajām pusēm. Tas ir svarīgs elements, demonstrējot saistības attiecībā uz pārtikas nekaitīgumu korporatīvās pārvaldības, korporatīvās atbildības un finanšu pārskatu prasību ietvaros.

Kā es varu sagatavoties sertifikācijai?  

ISO 22000 aprakstītais process ietver šādas darbības:

  • Identificē, novērtē un kontrolē iespējamos pārtikas nekaitīguma apdraudējumus, lai izvairītos no tieša vai netieša kaitējuma patērētājam
  • Pārtikas ķēdē sazinieties ar atbilstošu informāciju par produkta drošības jautājumiem
  • Sniedziet informāciju par pārtikas nekaitīguma vadības sistēmas izstrādi, ieviešanu un atjaunināšanu visā organizācijā
  • Periodiski novērtējiet un, ja nepieciešams, atjauniniet pārtikas nekaitīguma vadības sistēmu, lai iekļautu uzņēmuma faktiskās darbības un jaunāko informāciju par pārtikas nekaitīgumu

Pārtikas nekaitīguma vadības sistēmas izstrāde, ieviešana un sertificēšana ir nepārtraukts ceļojums, un neatkarīgais audits ir viens no kopējā novērtēšanas procesa elementiem.

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

Related services you might find interesting: