Food and beverage

HACCP

HACCP

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) ir starptautiski atzīta darbības metode, kas palīdz pārtikas un dzērienu rūpniecības uzņēmumiem identificēt viņu pārtikas nekaitīguma riskus, novēršot pārtikas nekaitīgumu un novēršot tiesību aktu ievērošanu.

HACCP metodika ir strukturēta, preventīva pieeja pārtikas drošībai, kas optimizē centienus nodrošināt patērētājus ar drošu pārtiku. Tas ir obligāts vairākās valstīs, tostarp ASV un ES. Efektīva, jūsu procesiem pielāgota pārtikas drošības pārvaldības sistēma palīdzēs jums novērst pārtikas nekaitīgumu un ar to saistītās izmaksas, kā arī nodrošinās atbilstību likumībai. Neatkarīga sertifikācija parāda jūsu apņemšanos nodrošināt pārtikas nekaitīgumu.

Kāda ir HACCP metode?

HACCP ir riska pārvaldības rīks, ko pārtikas nozarei īpaši izstrādājusi Codex Alimentarius komisija, ko kopīgi izveidoja Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO) un Pasaules Veselības organizācija (PVO).

Riska pārvaldības darbības ietver:

  • Riska novērtēšana
  • Riska pārvaldības iespēju novērtēšana
  • Pārvaldības lēmumu īstenošana
  • Uzraudzība un pārskatīšana

Pārtikas nozares kontekstā HACCP var būt:

  • Koriģējošs: Kad Codex vai valstu riska pārvaldnieki ir noteikuši pārtikas nekaitīguma mērķus, nozare tos var pieņemt. Izmantojot HACCP, nozare var pārliecināties, ka šie mērķi ir sasniegti.
  • Profilaktiski: bīstamības analīze identificē iespējamos apdraudējumus, kas jākontrolē, lai novērstu iespējamo kaitējumu patērētājam.

Kāpēc sertifikācija ir noderīga manam biznesam?

HACCP potenciālie ieguvumi ir daudzi, taču visbūtiskākie ir taustāmi un uzskatāmi uzlabojumi pārtikas nekaitīguma jomā un lielāks pārliecības līmenis tiesību aktu ievērošanas jomā. Sistēmas galvenais mērķis ir nodrošināt pārtikas nekaitīgumu, izmantojot zemas efektivitātes un atpakaļejošu kvalitātes kontroli, izmantojot pārtikas nekaitīguma apdraudējumu identificēšanu un pārvaldību.

HACCP sistēmas sertifikācija ļauj jūsu organizācijai:

  • Paziņojiet klientiem uzticību, parādot, ka pārtika tiek ražota, izmantojot drošus procesus
  • Pierādiet, ka tā ir veikusi visus saprātīgos piesardzības pasākumus, lai garantētu drošas pārtikas ražošanu
  • Ļaujiet klientiem pieprasīt piegādātāju novērtēšanu un sertificēšanu, ja viņi darbojas valstī ar stingru pārtikas nekaitīguma tiesisko regulējumu
  • Samaziniet klientu veikto revīziju skaitu un tādējādi ietaupiet pārvaldībā pavadīto laiku un ar to saistītās izmaksas
  • Samaziniet produktu atkritumus un atsaukšanu
  • Uzlabot attiecības ar pārtikas nekaitīguma iestādēm
  • Uzlabojiet efektivitāti

HACCP standarta sertifikācija nodrošina efektīvu saziņas veidu ar ieinteresētajām personām un citām ieinteresētajām pusēm. Tas ir svarīgs elements, demonstrējot pārtikas nekaitīguma saistības saskaņā ar korporatīvo pārvaldību, korporatīvo atbildību un finanšu pārskatu prasībām.

Kā es varu sagatavoties sertifikācijai?

Profilaktisks domāšanas veids ir galvenā attieksme, kas ļauj sasniegt nozīmīgus rezultātus.

Process ietver:

  • Pārtikas drošības apdraudējumu un būtisku risku identificēšana
  • Kontroles pasākumu noteikšana, kas spēj novērst attiecīgos pārtikas drošības apdraudējumus vai samazināt tos līdz pieņemamam līmenim
  • Darbības parametru noteikšana, kas nepieciešami, lai nodrošinātu kontroles pasākumu efektivitāti, tostarp uzraudzības procedūras un koriģējošas darbības atteices gadījumā.
  • Kontroles pasākumu apstiprināšana
  • HACCP sistēmas dokumentācija, ieskaitot HACCP plānu
  • HACCP sistēmas ieviešana, verificēšana un uzlabošana

HACCP sistēmas izstrāde, ieviešana un sertificēšana ir nepārtraukts ceļojums, un neatkarīgais audits ir viens no kopējā novērtēšanas procesa elementiem.

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

Related services you might find interesting: