- {- item.details.type -}
- {- item.details.date -}
- {- item.details.sector -}
Ja ir kopīgs standarts un vienots veids, kā novērtēt piegādātāju kvalitātes līmeni, samazinās vajadzība pēc otrās puses revīzijām. Mazumtirgotājam piegādes ķēdes pārvaldība kļūst konsekventāka un efektīvāka. Tas samazina procesa kopējās izmaksas un paaugstina klientu, piegādātāju un patērētāju drošības līmeni.
Lai gan tā var būt biļete tirdzniecībai ar mazumtirgotājiem, tā ir arī iespēja jums parādīt apņemšanos ievērot pārtikas nekaitīgumu, kvalitāti un likumību un strādāt pie pastāvīgas uzlabošanas.
Kāds ir IFS standarts?
IFS ir starptautisks mazumtirgotāju un vairumtirgotāju pārtikas preču revīzijas standarts. To atbalsta arī lielākā Itālijas tirdzniecības asociācija.
IFS standarts attiecas uz piegādātājiem visos pārtikas pārstrādes posmos pēc lauksaimniecības posma. Prasības ir saistītas ar kvalitātes vadības sistēmu un HACCP sistēmu (Bīstamības analīze un kritiskie kontroles punkti), kuras atbalsta detalizētas priekšnoteikumu programmas, tas ir, GMP (laba ražošanas prakse), GLP (laba laboratorijas prakse) un GHP (laba, kopa) kopa. Higiēnas prakses) prasības. IFS atbilst CIES Globālās pārtikas nekaitīguma iniciatīvas kritērijiem.
Kāpēc IFS sertifikācija ir noderīga manam biznesam?
Svarīgākajiem Eiropas mazumtirgotājiem ir nepieciešama IFS sertifikācija no piegādātājiem, kuri ir iekļauti viņu piegādes ķēdē. Bet IFS ir starptautisks standarts, un to var piemērot arī piegādātājiem ārpus Eiropas.Standarts ļauj jūsu organizācijai:
- Sniedziet pierādījumus par apņemšanos un, ja noticis pārtikas nekaitīgums, tiesisku aizstāvību, ievērojot uzticamības pārbaudes koncepciju *
- Izveidojiet un izmantojiet vadības sistēmu, kas var palīdzēt jums labāk izpildīt pārtikas kvalitātes / drošības prasības un atbilstību likumdošanai, īpaši atsaucoties uz tiesību aktiem, kas piemērojami valstīs, kur tiek patērēts galaprodukts.
- Nodrošiniet rīku pārtikas nekaitīguma uzlabošanai un līdzekļus, lai efektīvi uzraudzītu un izmērītu pārtikas nekaitīgumu
- Veicināt produktu atkritumu samazināšanu, produktu pārstrādi un produktu atsaukšanu
Kā es varu sagatavoties sertifikācijai?
Uzņēmumiem, kuri labi plāno, bieži būs priekšrocības un tie būs labāk sagatavoti sertifikācijai. Ir svarīgi, lai jūs un jūsu uzņēmums būtu pozitīvi noskaņoti, apņēmīgi un noteiktu skaidrus mērķa datumus ieviešanai un novērtēšanai.
Tas iekļauj:
- Kvalitātes vadības sistēmas izveide
- Juridisko prasību noteikšana
- Īpašo pārtikas nekaitīguma apdraudējumu un attiecīgo kontroles pasākumu identificēšana un dokumentēšana (HACCP sistēma)
- Piemērojamās labas ražošanas prakses / labas higiēnas prakses noteikšana, ieskaitot kaitēkļu kontroles programmu, aprīkojuma un ēkas uzturēšanas programmu, mājturības un tīrīšanas programmu un visas īpašās standarta prasības
- Ieviest visus nepieciešamos strukturālos uzlabojumus
* Spēja pierādīt, ka ir veikti visi saprātīgi pasākumi, lai izvairītos no starpgadījumiem.