Food and beverage

IFS starptautiskais pārtikas standarts

Shelf with food

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

Starptautiskais pārtikas standarts (IFS) ir kopīgs pārtikas nekaitīguma standarts ar vienotu novērtēšanas sistēmu, ko izmanto piegādātāju kvalificēšanai un atlasei. Tas palīdz mazumtirgotājiem nodrošināt savu produktu pārtikas nekaitīgumu un uzrauga mazumtirgotāju pārtikas preču ražotāju kvalitātes līmeni.

Ja ir kopīgs standarts un vienots veids, kā novērtēt piegādātāju kvalitātes līmeni, samazinās vajadzība pēc otrās puses revīzijām. Mazumtirgotājam piegādes ķēdes pārvaldība kļūst konsekventāka un efektīvāka. Tas samazina procesa kopējās izmaksas un paaugstina klientu, piegādātāju un patērētāju drošības līmeni.

Lai gan tā var būt biļete tirdzniecībai ar mazumtirgotājiem, tā ir arī iespēja jums parādīt apņemšanos ievērot pārtikas nekaitīgumu, kvalitāti un likumību un strādāt pie pastāvīgas uzlabošanas.

Kāds ir IFS standarts?

IFS ir starptautisks mazumtirgotāju un vairumtirgotāju pārtikas preču revīzijas standarts. To atbalsta arī lielākā Itālijas tirdzniecības asociācija.

IFS standarts attiecas uz piegādātājiem visos pārtikas pārstrādes posmos pēc lauksaimniecības posma. Prasības ir saistītas ar kvalitātes vadības sistēmu un HACCP sistēmu (Bīstamības analīze un kritiskie kontroles punkti), kuras atbalsta detalizētas priekšnoteikumu programmas, tas ir, GMP (laba ražošanas prakse), GLP (laba laboratorijas prakse) un GHP (laba, kopa) kopa. Higiēnas prakses) prasības. IFS atbilst CIES Globālās pārtikas nekaitīguma iniciatīvas kritērijiem. 

Kāpēc IFS sertifikācija ir noderīga manam biznesam? 

Svarīgākajiem Eiropas mazumtirgotājiem ir nepieciešama IFS sertifikācija no piegādātājiem, kuri ir iekļauti viņu piegādes ķēdē. Bet IFS ir starptautisks standarts, un to var piemērot arī piegādātājiem ārpus Eiropas.

Standarts ļauj jūsu organizācijai:

  • Sniedziet pierādījumus par apņemšanos un, ja noticis pārtikas nekaitīgums, tiesisku aizstāvību, ievērojot uzticamības pārbaudes koncepciju *
  • Izveidojiet un izmantojiet vadības sistēmu, kas var palīdzēt jums labāk izpildīt pārtikas kvalitātes / drošības prasības un atbilstību likumdošanai, īpaši atsaucoties uz tiesību aktiem, kas piemērojami valstīs, kur tiek patērēts galaprodukts.
  • Nodrošiniet rīku pārtikas nekaitīguma uzlabošanai un līdzekļus, lai efektīvi uzraudzītu un izmērītu pārtikas nekaitīgumu
  • Veicināt produktu atkritumu samazināšanu, produktu pārstrādi un produktu atsaukšanu

Kā es varu sagatavoties sertifikācijai? 

Uzņēmumiem, kuri labi plāno, bieži būs priekšrocības un tie būs labāk sagatavoti sertifikācijai. Ir svarīgi, lai jūs un jūsu uzņēmums būtu pozitīvi noskaņoti, apņēmīgi un noteiktu skaidrus mērķa datumus ieviešanai un novērtēšanai.

Tas iekļauj:

  • Kvalitātes vadības sistēmas izveide
  • Juridisko prasību noteikšana
  • Īpašo pārtikas nekaitīguma apdraudējumu un attiecīgo kontroles pasākumu identificēšana un dokumentēšana (HACCP sistēma)
  • Piemērojamās labas ražošanas prakses / labas higiēnas prakses noteikšana, ieskaitot kaitēkļu kontroles programmu, aprīkojuma un ēkas uzturēšanas programmu, mājturības un tīrīšanas programmu un visas īpašās standarta prasības
  • Ieviest visus nepieciešamos strukturālos uzlabojumus

* Spēja pierādīt, ka ir veikti visi saprātīgi pasākumi, lai izvairītos no starpgadījumiem.

Contact us:

Vai nepieciešama papildu informācija?

Jā, lūdzu

Vai vēlaties gūt priekšstatu par izmaksām?

Pieprasījums pēc cenas

Related services you might find interesting: